CERES

Otvorena izložba posvećena projektima iz oblasti veštačke inteligencije

Do 23. oktobra na Savskom šetalištu na Kalemegdanu možete pogledati izložbu posvećenu naučnim projektima iz oblasti veštačke inteligencije. Kroz ilustracije naših najboljih ilustratora predstavljeno je 12 naučnih projekata koje Fond za nauku finansira u okviru Programa za razvoj projekata iz oblasti veštačke inteligencije.

U petak, 9. oktobra, na Savskom šetalištu u okviru Beogradske tvrđave otvorena je izložba o naučnim projektima iz oblasti veštačke inteligencije, a ovom prilikom okupljenima, među kojima su bili i zvaničnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, obratila se v.d. direktora Fonda za nauku dr Milica Đurić-Jovičić:

„Velika je čast imati ovakav dan sa predstavnicima naučne zajednice koji se bave veštačkom inteligencijom i koji će na ovako kreativan način doprineti razvoju ove oblasti. Veštačka inteligencija je izuzetno značajna i već dugo se priča o tome kako će ova oblast u budućnosti formulisati nove pravce u razvoju nauke, a takođe doprineti i privredi.

Izvor: www.elementarium.cpn.rs/

Pročitajte jos na linku.

Podeli:

Još novosti

AgroSmart podcast o CERES-u

Satelitstki snimci u svrhu unapređenja poljoprivrede U pitanju je Ceres program – Informacije bazirane na satelitskom osmatranju Zemlje za “pametniju” i regenerativnu poljoprivredu  U fokusu

Pošaljite nam poruku