CERES

Otvorena izložba posvećena projektima iz oblasti veštačke inteligencije

Do 23. oktobra na Savskom šetalištu na Kalemegdanu možete pogledati izložbu posvećenu naučnim projektima iz oblasti veštačke inteligencije. Kroz ilustracije naših najboljih ilustratora predstavljeno je 12 naučnih projekata koje Fond za nauku finansira u okviru Programa za razvoj projekata iz oblasti veštačke inteligencije.

U petak, 9. oktobra, na Savskom šetalištu u okviru Beogradske tvrđave otvorena je izložba o naučnim projektima iz oblasti veštačke inteligencije, a ovom prilikom okupljenima, među kojima su bili i zvaničnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, obratila se v.d. direktora Fonda za nauku dr Milica Đurić-Jovičić:

„Velika je čast imati ovakav dan sa predstavnicima naučne zajednice koji se bave veštačkom inteligencijom i koji će na ovako kreativan način doprineti razvoju ove oblasti. Veštačka inteligencija je izuzetno značajna i već dugo se priča o tome kako će ova oblast u budućnosti formulisati nove pravce u razvoju nauke, a takođe doprineti i privredi.

Izvor: www.elementarium.cpn.rs/

Pročitajte jos na linku.

Podeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Još novosti

Radio Beograd 2 o CERES-u

Ekipa stručnjaka sa Građevinskog fakulteta u Beogradu čini tim projekta CERES, koji finansira Fond za nauku sa ciljem da se izrade alati na bazi algoritama

Pošaljite nam poruku